Παιδιατρική Πλαστική χειρουργική

Τις περιπτώσεις παιδιών έως 12 ετών με προβλήματα όπως ωτοπλαστική (πλαστική αυτιών),σπίλους και συγγενείς ανωμαλίες τις αντιμετωπίζουμε χειρουργικά στο Παιδιατρικό χειρουργικό κέντρο του Ιασώ

Ωτοπλαστική στα παιδιά

Η ωτοπλαστική γίνεται για να επαναφέρει τα πεταχτά αυτιά στην κανονική τους ανατομική τους θέση. Η επέμβαση στα παιδιά γίνεται μετά απο την ηλικία των 5 ετών και πιο ειδικά πρίν πάνε στο δημοτικό αποφεύγοντας τα πειράγματα των φίλων τους. Περιττό να πούμε ότι το παιδί μπορεί να χειρουργηθεί οποιαδήποτε χρονική στιγμή μετα την ηλικία των 5 και δεν υπάρχει περιορισμός ηλικίας.

Οι γονείς θα πρέπει να ξέρουν ότι στα παιδιά χορηγείται ήπια αναισθησία και μετά την επέμβαση που διαρκεί μια ώρα δεν χρειάζεται να μείνουν στην κλινική.

Σε όλα τα παιδιά χορηγούμε αντιβιοτικά την στιγμή της επέμβασης και μετά στο σπίτι αντιβιοτικό σιρόπι και ήπια παυσίπονα τύπου Depon ή Ponstan.Ο ελαφρύς επίδεσμος που τοποθετούμε αφαιρείται σε 3 ημέρες και τα αυτιά αφήνονται ελεύθερα.Η μητέρα μπορεί να λούσει το παιδί αμέσως μετά.

ωτοπλαστική
Δείτε τον Δρ Νώντα καποσίτα σε συνέντευξη στο Ευρωπαικής εμβέλειας Focus Web TV να αναλύει την διαδικασία που ακολουθεί στις περιπτώσεις των πεταχτών αυτιών στα παιδιά καθώς επίσης πως τα παιδιά βιώνουν τα πειράγματα των φίλων γιατί η επέμβαση πρέπει να γίνεται στην προσχολική ή στην σχολική ηλικία και γιατί οι γονείς δεν πρέπει να φοβούνται την επέμβαση όταν γίνεται απο έμπειρα χέρια.

Η διαδικασία της αναισθησίας στην παιδιατρική ωτοπλαστική

Μαρινοπούλου Ελένη
Παιδο-αναισθησιολόγος
Παιδιατρικό Ιασώ Αθηνών

Στα παιδιά, η αναισθησία εξατομικεύεται αναλόγως με την ηλικία, το βάρος και το είδος της επέμβασης. Για την ωτοπλαστική, η χορήγηση αναισθησίας θεωρείται ασφαλής και ανώδυνη, καθόσον γίνεται σε οργανισμό που δεν έχει υποστεί νοσήματα από την φθορά της ηλικίας και δεν χειρουργείται για να αποκαταστήσει ή θεραπεύσει νόσημα που προϋπάρχει (είναι αισθητική χειρουργική επέμβαση).

Στο Παιδιατρικό του Ιασώ, όπου γίνονται πολλές τέτοιες επεμβάσεις, η αναισθησία στα παιδιά χορηγείται από εξειδικευμένο παιδοαναισθησιολόγο (Κα Μαρινοπούλου Ελένη) με πολυετή εμπειρία (περισσότερες από 70.000 επεμβάσεις σε παιδιά) και σε πλήρως οργανωμένο παιδιατρικό χειρουργείο.

Προηγείται επικοινωνία αναισθησιολόγου και γονέων για ενημέρωση και καλύτερη προετοιμασία του παιδιού.

Οι γονείς είναι μαζί με το παιδί τους όταν ξεκινάει η διαδικασία της αναισθησίας (κοιμίζεται στην αγκαλιά τους) και είναι πάλι μαζί όταν ξυπνήσει.

Παραμένουν μαζί για 2 ώρες μετεγχειρητικά σε ειδικό θάλαμο υπό την επίβλεψη του αναισθησιολόγου και αποχωρούν για το σπίτι τους με οδηγίες.

Τις περιπτώσεις παιδιών έως 12 ετών με προβλήματα όπως ωτοπλαστική (πλαστική αυτιών), σπίλους και συγγενείς ανωμαλίες τις αντιμετωπίζουμε χειρουργικά στο Παιδιατρική χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Ιασώ στο Μαρούσι.

Παιδιατρική πλαστική χειρουργική κλινική του Ιασώ

Για τον Όμιλο ΙΑΣΩ κάθε παιδί είναι μοναδικό και αξίζει μοναδική φροντίδα.

Στο ΙΑΣΩ Παίδων εστιάζουμε σε κάθε παιδί, παρέχοντας ολοκληρωμένες και ποιοτικές ιατρικές υπηρεσίες φροντίδας και θεραπείες, σε ένα ιδιαίτερα φιλικό περιβάλλον, ειδικά διαμορφωμένο για παιδιά όλων των ηλικιών. 

Μια ομάδα από τους πλέον καταξιωμένους ιατρούς, όλων των ειδικοτήτων, με πολυετή εμπειρία στον πανεπιστημιακό και νοσοκομειακό παιδιατρικό χώρο, εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό και άρτια καταρτισμένο διοικητικό προσωπικό, συνεργάζονται άριστα, προσφέροντας αδιάκοπα τις υπηρεσίες τους.

Το ΙΑΣΩ Παίδων στεγάζεται σε ένα υπερσύγχρονο κτίριο δίπλα στη Μαιευτική Κλινική ΙΑΣΩ, συμπληρώνοντας το φάσμα των παρεχομένων υπηρεσιών του Ομίλου ΙΑΣΩ.

Εξοπλισμένο με την πιο σύγχρονη τεχνολογία, παρέχει όλο το 24ωρο:

Η Παιδιατρική Κλινική ΙΑΣΩ Παίδων διεύρυνε το φάσμα των παρεχόμενων υπηρεσιών του Ομίλου.
Λειτουργεί σε 24ωρη βάση.

ωτοπλαστική

Ιασώ Παίδων

 

  Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ

www.pediatric-plasticsurgery.gr