Μεγάλα λοβία

Μεγάλα λοβία παρατηρούνται τόσο σε νέα όσο και ηλικιωμένα άτομα

Νέα άτομα

Εδώ τα μεγάλα λοβία των αυτιών είναι συνήθως κληρονομικά. Τα λοβία περιέχουν χόνδρο, δέρμα και λίπος.

Η μείωση των μεγάλων λοβίων γίνεται απλά με λίγη τοπική αναισθησία και η τεχνική συνίσταται στην αφαίρεση μιας σφήνας δέρματος και λίπους. Με αυτό τον απλό τρόπο μπορούμε να πετύχουμε σημαντική μείωση του μεγέθους του λοβίου.

Η διάρκεια της επέμβασης είναι περίπου μισή ώρα.Τα πολύ μικρά ράμματα που τοποθετούμε αφαιρούνται σε 1 εβομάδα ενώ επιτρέπεται το λούσιμο την επόμενη ημέρα.

Ηλικιωμένα άτομα

Καθώς μεγαλώνουμε το δέρμα και οι ιστοί αρχίζουν να χαλαρώνουν και να κρεμάνε.

Τα αυτιά μας δεν αποτελούν εξαίρεση και είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στο πέρασμα του χρόνου και την βαρύτητα από τα βαριά σκουλαρίκια που για χρόνια φορούν οι γυναίκες. Αυτός είναι ο λόγος που οι γυναίκες είναι πιο ευάλωτες από τους άνδρες.

Η άλλη αιτία της γήρανσης των αυτιών είναι η απώλεια του λίπους των.  Αν δείτε ένα νεανικό αυτί αυτό φαίνεται στρογγυλό και πλήρες όγκου. Αν δείτε τα αυτιά σε μεγαλύτερα άτομα τα λοβία των αυτιών φαίνονται να κρεμάνε και να έχουν χάσει τον όγκο τους.

Τέτοια μεγάλα λοβία σε μεγαλύτερης ηλικίας άτομα αντιμετωπίζονται χειρουργικά με την ίδια χειρουργική τεχνική που ήδη αναφέραμε για τα νέα άτομα.

*Λοβία φυσιολογικού μεγέθους που έχουν υποστεί απώλεια του λίπους και φαίνονται ζαρωμένα,χαλαρά, με γραμμές ρυτίδων γήρανσης μπορούν να επανακτήσουν την σφριγηλότητα και την νεανικότητα τους με ειδικά ενέσιμα υλικά ή λίπος από άλλο σημείο του σώματος..

Μικρά Λοβία

Αυξητική των λοβίων των αυτιών

Πολλοί άνθρωποι έχουν πολύ μικρά λοβία. Αφορά κυρίως γυναίκες αλλά και άνδρες.

Οι πάσχοντες μπορούν να αυξήσουν το μέγεθος των λοβίων και να βελτιώσουν το μέγεθος και το σχήμα των με ειδικά ενέσιμα υλικά ή μεταφορά λίπους.