Ωτοπλαστική για δεύτερη φορά. Επιλογή ειδικού πλαστικού χειρουργού

ΩτοπλαστικήΗ ωτοπλαστική είναι μια επέμβαση που απαιτεί έναν πολύ έμπειρο πλαστικό χειρουργό στην ωτοπλαστική που να δίνει προσοχή στην λεπτομέρεια.

Ο χειρουργός μπορεί να εκτελέσει μια ωτοπλαστική για δεύτερη φορά, αν υπάρχει ανισορροπία μεταξύ των αυτιών μετά την αρχική χειρουργική επέμβαση. Ο καλύτερος τρόπος για να καταστεί δυνατή η θεραπευτική διαδικασία, είναι να εξετάσετε με τον ιατρό σας μια ωτοπλαστική για δεύτερη φορά 8 με 10 μήνες μετά την αρχική σας χειρουργική επέμβαση.

Συζητήστε μαζί του αν επιθυμείτε να αλλάξετε το σχήμα του αυτιού, τη θέση του αυτιού, την απόσταση ανάμεσα στο αυτί και στο τριχωτό της κεφαλής σας, ή το σχήμα και τη θέση του λοβού του αυτιού σας.

Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ωτοπλαστική για δεύτερη φορά είναι πιο δύσκολη, διότι υπάρχει κάποιος ουλώδης ιστός, που κάνει την χειρουργική επέμβαση πιο περίπλοκη.

Ζητήστε από τον πλαστικό σας χειρουργό να σας δείξει φωτογραφίες πριν και μετά από δικούς του ασθενείς, που είχαν υποβληθεί σε ωτοπλαστική επέμβαση.

Τέλος βεβαιωθείτε ότι ο πλαστικός σας χειρουργός έχει πιστοποιηθεί και είναι μέλος του ASAPS για να σιγουρευτείτε ότι η ωτοπλαστική είναι μια από τις ειδικότητές του (δεν ειδικεύονται όλοι σε όλες τις διαδικασίες).