Τι είναι φυσιολογικό

Το μέγεθος,η θέση και το σχήμα του αυτιού θεωρούνται πολύ σημαντικά ανατομικά στοιχεία για την αρμονία του προσώπου.

Η εμφάνιση του προσώπου αυξάνει από ένα αισθητικά ωραίο αυτί που είναι κανονικού μεγέθους στην σωστή του θέση με το πάνω μέρους του να είναι στο ίδιο επίπεδο με το φρύδι και το κάτω μέρος στο επίπεδο της βάσης της μύτης.

Θα πρέπει να απέχει 1-1.2cm από το κεφάλι στο άνω μέρος,1.2-1.5 cm στην μέση και 1.5-18 cm στο επίπεδο του λοβίου. Η κλίση του πρέπει να είναι παράλληλη με την κλίση της μύτης.

Στις γυναίκες το αυτί έχει 59mm μήκος και στους άνδρες 63mm.Στα αγόρια το μήκος είναι 48mm στους 6 μήνες αυξάνεται στα 55mm στα 5 χρόνια και φθάνει στα 59mm στα 10 χρόνια.

Οι τιμές είναι λίγο χαμηλότερες στα κορίτσια. Τα αυτιά φθάνουν στο πλήρες μήκος στα 10 χρόνια της ζωής και έχουν το ίδιο μέγεθος μέχρι τα 60 χρόνια οπότε και αρχίζουν να μεγαλώνουν κυρίως στο κατώτερο σημείο και στα λοβία ειδικά στους άνδρες.

Τα μεγάλα αυτιά είναι κληρονομικά αλλά πολλοί άνθρωποι μπορεί να έχουν μόνο το ένα αυτί πιο μεγάλο από το άλλο.

Τα πεταχτά αυτιά λέγονται έτσι γιατί εξέχουν από το κεφάλι αλλά μπορεί και να φαίνονται έτσι γιατί είναι απλώς μεγάλα.

Πολλοί και πολλές βρίσκουν τρόπους χτενίσματος για να καλύπτουν τα αυτιά και μερικοί-ες αποφεύγουν το κολύμπι ή τον αέρα με τον φόβο μην αποκαλυφθούν τα αυτιά τους.

 Η ωτοπλαστική για τα πεταχτά αυτιά είναι πολύ διαδεδομένη από την πλαστική των μεγάλων αυτιών. Ένα δύσμορφο αυτί μπορεί να εμφανισθεί με την γέννηση ή να εμφανισθεί μετά από τραύμα, έγκαυμα, αφαίρεση όγκου για παράδειγμα.