Νέα της ωτοπλαστικής

Συνεχή πειράγματα ωθούν 7-χρονη να κάνει πλαστική χειρουργική επέμβαση στα αυτιά της.

Ένα 7-χρονο κορίτσι στη Nότια Ντακότα, το οποίο υπήρξε θύμα πειραγμάτων, επειδή τα αυτιά της "πετούσαν" προς τα έξω, υποβλήθηκε σε ωτοπλαστική - πλαστική χειρουργική επέμβαση για την διαμορφωση του εξωτερικού μέρους του αυτιού.

Η μητέρα της Samantha Roselle είπε στην εκπομπή του ABC "Good Morning America" ότι η χειρουργική αυτή διαδικασία επιλέχθηκε ως προληπτικό μέτρο, για να σταματήσει την παρενόχληση.

Η Cami Roselles,  η μητέρα της Samantha, δήλωσε ότι “Τα παιδιά είναι κακά. Αυτό ακριβώς είναι”.

Η επέμβαση, η οποία διήρκεσε 1 ώρα, ήταν επιτυχής, σύμφωνα με τον Δρ Στήβεν Pearlman, ο οποίος ήταν ο χειρουργός που την πραγματοποίησε, και είπε στο ABC "Τα αυτιά της δείχνουν υπέροχα!"

Ωτοπλαστική-πλαστική αυτιών στα παιδιά

Η ωτοπλαστική είναι μια πλαστική χειρουργική διαδικασία, με στόχο τη διόρθωση παραμορφώσης ή ελαττωμάτων του εξωτερικού μέρους του αυτιού.

Χειρουργική επέμβαση μπορεί να διενεργηθεί σε:

Ο χειρουργός μπορεί να μεταφέρει,να αναμορφώσει ή και να αυξήσει τη δομή του χόνδρου του αυτιού, η οποία έχει επικάλυψη από πολύ λεπτό δέρμα.

Μια ωτοπλαστική γίνεται συνήθως από έναν ειδικό πλαστικό χειρουργό με εμπειρία στις ωτοπλαστικές.

Τι είναι τα πειράγματα;

Σύμφωνα με το Βρετανικό Υπουργείο για τα Παιδιά, Σχολεία και Οικογένειες, τα πειράγματα είναι:"Μια συμπεριφορά από ένα άτομο ή μια ομάδα, που συνήθως επαναλαμβάνεται με την πάροδο του χρόνου και προκαλεί πόνο σκόπιμα σε άλλο άτομο ή ομάδα, είτε σωματικά ή συναισθηματικά."

Το πείραγμα περιλαμβάνει:

Ωτοπλαστική: Η πιο δημοφιλής αισθητική επέμβαση το 2010 για έφηβους

ΩτοπλαστικήΣτατιστικά στοιχεία που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, δείχνουν μια μείωση του συνολικού αριθμού των αισθητικών χειρουργικών επεμβάσεων των εφήβων ( 18 και κάτω), σε σύγκριση με μη χειρουργικές διαδικασίες,όπως της αποτρίχωση με λέιζερ, και το χημικό πίλινγκ, που ήταν οι πιο δημοφιλείς επεμβάσεις το 2010, σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ASAPS).

Η πιο συχνά εκτελούμενη χειρουργική επέμβαση, για αυτή την ηλικιακή ομάδα το 2010, ήταν η πλαστική χειρουργική στο αυτί (ωτοπλαστική). Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι, για κατάλληλα επιλεγμένους έφηβους ασθενείς, η πλαστική χειρουργική μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στη σωματική και συναισθηματική τους ανάπτυξη.

Η χειρουργική επέμβαση των αυτιών ήταν η πιο δημοφιλής χειρουργική διαδικασία το 2010 για εφήβους. Αυτή η χειρουργική επέμβαση συχνά συνιστάται για παιδιά, καθώς υπάρχει σχεδόν ολική ανάπτυξη του αυτιού σε ηλικία μετά τα 5. Η διόρθωση των αυτιών πριν το παιδί πάει στο σχολείο βοηθά στην εξάλειψη πιθανού ψυχολογικού τραύματος από τα πειράγματα των συμμαθητών του.

Η πλαστική χειρουργική μπορεί να σας βάλει και πάλι στο παιχνίδι

NEΟ Όταν η μηχανή σας καταρρεύσει, μπορείτε να πάρετε είτε μια νέα μηχανή είτε ένα νέο αυτοκίνητο.

Μπορεί να είστε συγκλονισμένος και αγανακτισμένος, αλλά η απόφασή σας σαφώς βασίζεται στη ζύγιση των υπέρ και των κατά. Δεν ισχύει το ίδιο όμως και με τα μέρη του σώματος.

NEΟ Μπορεί η ωτοπλαστική να σταματήσει τον εκφοβισμό στα παιδιά;

Η Stephanie Smith, η μητέρα ενός εξάχρονου κοριτσιού, απευθύνθηκε έντρομη στον πλαστικό χειρουργό Δρ Joe Niamtu.

Ωτοπλαστική χωρίς χειρουργείο-χωρίς τομέςNEΟ Ωτοπλαστική χωρίς χειρουργείο-χωρίς τομές

Τελικά είναι καλύτερη η Incisionless Ωτοπλαστική (χωρίς τομή) από την τυπική ωτοπλαστική;

Η Incision-less ωτοπλαστική, διαμορφώνει με ένα ή περισσότερα ράμματα τον χόνδρο του αυτιού με πέρασμα από έξω