Πως να διαλέξετε τον ειδικό πλαστικό χειρουργό για την ωτοπλαστική σας

Η πλαστική των αυτιών γνωστή σαν ωτοπλαστική είναι μια εξαιρετική μέθοδος για την διόρθωση της ανατομίας τόσο του σχήματος όσο και του μεγέθους των αυτιών σε παιδιά και ενήλικες.

Όμως πριν από κάθε ωτοπλαστική υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψιν για να καθορίσετε τι είναι κατάλληλο για σας.

Επιπλέον θα πρέπει να βρείτε τον ειδικό πλαστικό χειρουργό με τον οποίο θα αισθάνεστε άνεση και σιγουριά για να σας κάνει την επέμβαση. Πρέπει να τον ρωτήσετε τα πάντα και να διασφαλίσετε ότι έχει μεγάλη εμπειρία στις επεμβάσεις αυτές. Παραθέτουμε μερικές οδηγίες που μπορείτε να ακολουθήσετε.

Τι πρέπει να κοιτάξετε

Εμπειρία

Πρέπει να διαλέξετε μόνο πλαστικό χειρουργό τόσο με εμπειρία γενικής πλαστικής χειρουργικής όσο και ειδικής στις ωτοπλαστικές. Πρέπει ο ειδικός να είναι εξοικειωμένος με την επέμβαση και ο αριθμός των ωτοπλαστικών που έχει εκτελέσει να είναι μεγάλος. Αυτό καθορίζει την εμπειρία.

Αποτελέσματα

Πρέπει να δείτε τα αποτελέσματα του απο προηγούμενους ασθενείς και μάλιστα σε παρόμοιες αν είναι δυνατόν με την δικιά σας περίπτωση (φυσικό αποτέλεσμα). Δείτε βίντεο απο ασθενείς του και ζητήστε να μιλήσετε μαζί τους.

Κλινικές που συνεργάζεται

Όταν ο ειδικός πλαστικός χειρουργός συνεργάζεται με κλινικές με κανόνες της ιατρικής τότε να είσθε σίγουροι για την ασφάλεια σας.

Προσωπική επιμέλεια

 Όταν θα συναντήσετε τον γιατρό πρέπει να νιώθετε σίγουροι οτι θα έχει προσωπική επιμέλεια για την περίπτωση σας από το αρχικό σας ραντεβού μέχρι την πλήρη σας αποθεραπεία.

Είναι απαραίτητο να βρείτε έναν ειδικό πλαστικό χειρουργό στην ωτοπλαστική;

Δεν είναι απαραίτητο να βρείτε κάποιον πλαστικό χειρουργό που κάνει μόνο ωτοπλαστικές. Όμως ένας πλαστικός χειρουργός με μεγάλη πείρα στην ωτοπλαστική μπορεί να είναι πιο κατάλληλος για την δικιά σας περίπτωση και εσείς να νιώθετε πιο σίγουροι για την πλαστική των αυτιών σας. Υπάρχουν πολλοί ειδικοί που εκτελούν ωτοπλαστική αλλά δεν σημαίνει ότι όλοι είναι ειδικοί στην δικιά σας περίπτωση. Η προσωπική επικοινωνία είναι μια βασική παράμετρος.

Τι πρέπει να ρωτήσετε τον expert στην ωτοπλαστική

Πιο κάτω παραθέτουμε μερικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στο αρχικό σας ραντεβού:

Βρίσκοντας εναν με μεγάλη εμπειρία πλαστικό χειρουργό για να αναλάβει την περίπτωση των αυτιών του παιδιού σας ή την δική σας είναι ενα σημαντικό θέμα που θα σας κάνει να νιώσετε ασφάλεια και σιγουριά για την έκβαση της επέμβασης.